Notă

Culoarea „izvoraste” din lumina


Culoarea „izvoraste” din lumina, si este o forma de energie electromagnetica.

Undele electromagnetice sunt fenomene fizice in general naturale, care constau dintr-un câmp electric și unul magnetic în același spațiu, și care se generează unul pe altul pe măsură ce se propagă. Suntem permanent si total inconjurati de unde de energie electromagnetica (care calatoresc prin univers cu o viteza incredibila). În funcție de „Frecvență” sau „Lungime de undă” cu care radiația se repetă în timp, respectiv în spațiu, undele electromagnetice se pot manifesta în diverse forme – unde radio, infrarosii, radiatii luminoasa (spectrul vizibil -culorile), ultraviolete, radiatii X, gamma. Radiațiile electromagnetice din spectrul vizibil iau astere ca rezultat al recepționarii si prelucrarii a undelor electromagnetice cuprinse intre 390 si 780(800)milimicroni.

Newton a descoperit pentru prima dată în 1966 că lumina albă trecută printr-o prismă se descompune în toate culorile vizibile. Fiecare culoare are o lungime de undă unică și o frecvență unică (vibrație). Frecventa unei unde este data de numarul complet de unde care trec printr-un punct in fiecare secunda.

–  Culorile cu cea mai inalta frecventa sunt – violet – indigo – albastru

–  Culorile cu cea mai joasa frecventa de unda sunt – galben – orange – rosu

Omul recepționează informația cel mai mult prin văz: văz 90% apoi  prin, auz 5%, pipăit 2%, gust 2%, miros 1%. De aceea este un mare dar că putem vedea și de asemenea că distinge culorile.

Reclame

One response to “Culoarea „izvoraste” din lumina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s